diumenge, 14 de febrer del 2010

La parella arbitral es converteix en la trista protagonista d'un partit que el Sitges no mereixia perdre

De res ha servit la voluntat del Sitges de crear bon joc ja que l’actuació arbitral ha condemnat els homes de Xavi Navarrete i ha servit en safata la victòria visitant.
El Sitges ha començat el partit, fent un joc sòlid i constant, encara que els locals s’han avançat per mitja d’Eric Florenza al min 5. Una vegada més l’equip visitant era el que inaugurava el marcador a Pins Vens, això si el Sitges aquesta vegada ha sabut mantenir el cap fred i saber corregir l’error de la mà d’un gran joc d’equip i especialment d’un inspirat Marc Muntané, autor del tres gols sitgetans. Al min 10 Muntané rematava una assistència d’Ortells, empatant el partit, cinc minuts més tard el jugador igualadí aprofitava una pilota morta a l’àrea visitant per afusellar la porteria de Jordi Esteva. Des de la banqueta visitant es demanava temps per reconduir la situació però no tenia molt d’efecte perquè una clara targeta blava d’Eric Florenza suposava el 3-1, un gol que significava el hat-trick del Marc. En els darrers cinc minuts del primer temps el partit ha canviat de rumb radicalment, primer Muntané estavellava al pal una falta directa que podria haver suposat el 4-1 i per tant mig sentenciar el partit, i en el darrer minut Oriol Feliu aprofitava l’únic error defensiu sitgetà per reduir distancies amb el 3-2 i als 20 segons finals arribava la decisió més polèmica del partit. Una targeta blava a Pablo Aguarón suposava una falta directa, en la qual Àlex Ribó era expulsat primer amb targeta blava per avançar-se a la falta, tenint present que el jugador visitant ha amagat i que l’àrbitre ha mal indicat l’acció, aleshores Ribó s’ha adreçat al col·legiat per recriminar-li el fet i li ha ensenyat la vermella per una suposada agressió, que en cap cas ha existit, i que ha servit perquè el partit quedes trencat, les conseqüències més immediates, que el Sitges ha hagut de jugar els darrers vint segons del primer temps i el primer minut del segon amb 2 jugadors a pista, indignant, Luis Aceituno ha substituït Ribó completant un molt bon partit.
Malgrat totes aquestes adversitats l’equip ha tirat de valor i cap per superar l’inferioritat, però a mesura que el cronòmetre corria, el desgast físic era visible i d’una jugada plena de rebots a l’àrea petita local, Adam Puig. Amb l’empat ha arribat l’estona de més baix rendiment del Sitges en tot el matx, el Mataró ho ha aprofitat i de nou Eric Florenza ha tornat a avançar els del Maresme. Com ha fet amb el 0-1, l’equip no ha abaixat els braços i ha creat perill suficient per almenys obtindre la consolació de l’empat , s’ha tingut l’oportunitat a través de la 15ena falta personal visitant, però la falta directa no s’ha executat. En els darrers cinc minuts el Mataró s’ha dedicat a defensar i deixar la iniciativa al Sitges, en un altre decisió impopular dels col·legiats, Pablo Aguarón ha vist la segona targeta blava per una agressió a Eric Florenza, que més aviat ha estat una actuació digne d’un Oscar o d’un Gaudí, i que els àrbitres han caigut innocentment, Luis Aceituno ha evitat el 3-5 però els tres punts malauradament han volat cap a Mataró de manera injusta.

CP Sitges: Àlex Ribó(P), Oriol Borràs, Marc Muntané(3), Marc Ortells i Oscar Martínez(inicial) Luis Aceituno(P), Marc Baldrís, Brandon Carrara, Pablo Aguarón i Pau Quintana. Entrenador: Xavi Navarrete

CH Mataró: Jordi Esteva(P), Adam Puig(1), Eric Florenza(2), Oriol Feliu(1) i Jordi Truyols(inicial) Marc Pou(P), Marc Gassó, David Creixell i Eric Serra. Entrenador: Joan Carles Vadillo

Gols
: Min 5 Eric Florenza 0-1/ Min 10 Marc Muntané 1-1/ Min 15 Marc Muntané 2-1/ Min 19 Marc Muntané 3-1/ Min 24 Oriol Feliu 3-2/ Min 29 Adam Puig 3-3/ Min 33 Eric Florenza

Àrbitres: Garmendia i López, molt malament, amb les seves decisions s’han carregat el partit, amb la seva actuació perjudica l’hoquei, manca d’aplicar el reglament amb la mateixa mesura, són un cúmul de circumstancies que es van acumulant i que fa que es converteixin setmana a setmana en els tristos protagonistes dels partits la qual cosa no hauria de ser així. Han ensenyat targeta vermella a Alex Ribó, blava(2) Pablo Aguarón per part del Sitges i blava a Eric Florenza i Jordi Truyols per part del Mataró.