diumenge, 27 de setembre del 2009

UNA VICTÒRIA QUE ENFORTEIX L'EQUIP

Primer triomf de la pretemporada del Sitges enfront el Cirsa Sant Feliu per un agònic 7-6, un rival que els sitgetans els hi tocarà enfrontar-se a la lliga. Diferents conclusions a mesura que passen els partits es poden treure d’aquest equip, la més clara es que li fa falta un ritme més constant de joc durant els 50 minuts de partit ja que en el partit davant el Sant Feliu i en altres el Sitges ha estat capaç de fer el pitjor i el millor en un obrir i tancar d’ulls, cal dir també que aquesta nova normativa provoca partits amb un ritme molt trepidant i per tant existeix una certa dificultat per mantenir la concentració, en línies generals el conjunt de Xavi Navarrete poc a poc va prenent forma i polint els petits detalls, la propera entrega el proper dimarts a Calafell.
Aquest fort ritme propi del nou reglament ja s’ha començat a deixar veure a partir del min 0 tots dos equips han començat el partit amb ganes de fer mal a les respectives porteries, ha estat el Sitges qui ha colpejat primer i potser ha marcat una mica la pauta de la primera part amb el gol al min 5 de Marc Ortells amb un fort xut lateral que el porter visitant no ha pogut fer res per desviar la pilota, un primer avantatge en els següents cinc minuts ha pogut variar per les dues bandes ja que en la jugada següent al gol local, els visitants a través de Josep Ramon Altayo han desaprofitat una pena màxima per fer l’empat, igualment Marc Ortells instants següents ha tingut la mateixa sort i minuts més tard una innocent caiguda de Marc Vilà tampoc ha estat executada amb gol, després d’aquestes clares ocasions de gol el Sant Feliu ha anat reaccionant i avisant l’equip local, l’ocasió més clara un xut al pal de Juan Fariza, quan semblava que els visitants entraven al partit un penal a l’àrea visitant ha significat el 2-0 de Marc Baldrís, el mateix Baldris però també ha estat el protagonista de la primera jugada polèmica del partit, al min 18 ha marcat el 3-0 aixecant la bola amb el stick per sobre del porter visitant, els visitants ho han protestat enèrgicament al entendre que era alta, un dels dos arbitres, el sr Galán ha mostrat targeta blava al porter visitant per protestar i per tant durant
dos minuts el Sant Feliu s’ha quedat en inferioritat a pista, aquest fet el Sitges ho ha sabut gestionar a nivell de joc i mental, ja que encara que minuts més tard els visitants han recuperat l’inferioritat el fet de la protesta els ha desconnectat del partit, encara la cosa ha anat a més quan el porter visitant Pere Turón ha derribat a l’àrea a Pau Quintana i la parella arbitral ha xiulat penal i blava pel porter, el mateix Quintana de forma magistral ha fet el 4-0, un marcador que s’ha tancat a les acaballes a pocs segons de la mitja part amb el 4-1 obra del visitant Oriol Llargués.
Canvi de papers en els primers quinze minuts del segon temps ja que el Sitges per falta de concentració, en part per un conjunt de decisions arbitrals algunes de discutibles, no ha sortit del vestidor, el primer símptoma ja s’ha vist ràpidament primera jugada de la segona part gol visitant obra de Marc Vila, un autèntic maldecap per la defensa sitgetana el davanter codinenc autor de 4 gols, al 28 el mateix Vila ha aprofitat que el Sitges ha arribat a les 10 personals per transformar la falta directa i reduir la distancia i sense temps de reaccionar novament Marc Vila en una acció de “ murri” s’ha deixat caure a l’àrea i l’àrbitre ha picat, el jugador visitant ha aprofitat el regal i ha establert el 4-4, en tres minuts el Sant Feliu ha estat més encertat que en tota la primera meitat, coses de l’esport, moments durs per els sitgetans que amb aquest nou panorama han intentat buscar fer jugades per tallar el bon joc visitant, inclòs amb bones oportunitats com la falta directa derivada de les 10 personals del Sant Feliu que el capità Oriol Borràs no ha materialitzat, aquest canvi de mentalitat i de “ xip” ha arribat en els darrers 10 minuts de partit quan Marc Muntané amb una internada a porteria ha fet el 5-4, semblava que la cosa tornava a rutllar però en la jugada següent Jordi Casabayo s’ha encarregat de tornar a anivellar el marcador, en aquests darrers instants el partit s’ha convertit en un forta batalla però mental i el guanyador clar ha estat el Sitges ja que havent rebut el 5-6 un altre cop de Marc Vilà ha estat capaç de tornar a aixecar el cap i lluitar per un premi que ha arribat en un darrer minut trepidant, a falta de 45 segons Oriol Borràs ha fet l’empat a 6 i de manera agònica a dues dècimes del final Marc Baldrís ha marcat el definitiu 7-6 en rematar una pilota alçada de mig camp, aquest darrer gol ha provocat novament protestes dels visitants no per el temps sinó pel fet de que la pilota era alta, els arbitres ferms en la seva decisió no han variat el seu criteri i el “ matx” ha acabat amb el 7-6.
Destacar que en el conjunt sitgetà hi han hagut dues baixes, la de Pablo Aguarón i Brandon Carrara, els dos han estat seleccionats per Espanya i Uruguai pel Mundial Júnior que es celebrarà del 27 de Setembre al 3 d’Octubre a la localitat italiana de Bassano di Grappa, així que els hi desitgem a tots dos molta sort i que arribin lluny en el torneig.

CP SITGES: Àlex Ribó(P), Oriol Borràs(1), Marc Ortells(1), Marc Baldrís(3), Oscar Martinez(1)(inicial) Luis Aceituno(P), Marc Muntané(1), Pau Quintana(1), Marco Aguarón i Albert Pajares. Entrenador: Xavi Navarrete.

CH SANT FELIU: Jordi Garcia(P), Guillem Casals, Marc Vilà(4), Roger Valls i Oriol Llargués(1)(inicial) Pere Turón(P), Jordi Casabayo(1), Juan Fariza, Josep Ramón Altayo i Marc Fajas. Entrenador: Paco González.

Àrbitres: Galán, regular, estem en el mateix de sempre l’hoquei amb el nou reglament pot guanyar en espectacle però en el fons tot acaba depenent del criteri arbitral i això a vegades provoca cert desconcert.