diumenge, 8 de novembre del 2009

Centro Asturiano 2-1 Sitges: El nul encert en els penals decideix

En un partit en que el resultat no reflecteix el que es va veure a la pista, el Sitges va sumar la segona derrota consecutiva, la quarta de la temporada, per un ajustat 2-1 en un “ matx” en que el poc encert a l’hora d’executar les quatre penes màxima i una decisió polèmica arbitral van ser els motius pels quals els sitgetans tornessin cap a casa sense cap punt.
Amb un Sitges sempre agafant l’iniciativa del partit i un Centro Asturiano esperant sortir al contraatac, el joc de l Sitges es basava en un toc ràpid i efectiu de la pilota mentrestant els asturians amb potents xuts des de totes les bandes feien treballar de valent al porter visitant Àlex Ribó, la primera jugada destacable del partit va ser al min 11 quan l’àrbitre va assenyalar el primer dels quatre penals que els sitgetans van errar perquè un jugador local va aixecar la pilota a l’àrea, Marc Ortells no va marcar ja que el porter local, el millor del partit en el seu equip, va parar el xut, s’entrava en un punt en que el gol del Sitges s’apropava i per aquest motiu el tècnic local demanava temps mort per reconduir la situació del seu equip, no va sortir gaire efecte perquè poc després d’aquesta aturada el Centro Asturiano cometia el segon penal de la tarda que el Sitges tampoc aprofitava, en els darrers cinc minuts de la primera part arribava la millor ocasió dels asturians fins al moment quan un Àlex Ribó aturava un ràpid contraatac que hagués pogut ser el primer gol de la tarda, amb aquesta jugada de perill per part dels locals, el partit arribava a la mitja part.
S’esperava que el partit anés a més durant la segona meitat ja que es va veure un primer temps on cap dels dos equips va crear molt de perill i joc en totes dues porteries, així va ser ja que al min 32 un error de marcatge de la defensa sitgetana va permetre als locals mitjançant Alfonso fer el 1-0, el gol arribava en un moment en que els nervis començaven a estar presents i els petits errors eren els elements que podrien decantar la balança cap a un cantó, un d’aquests petits detalls va ser que el Sitges arribes a les 10 personals massa precipitadament i provoques el 2-0, el mateix autor del primer gol, Alfonso, llança la falta directa que el porter Ribó atura però la pilota queda morta a un lateral de l’àrea, amb la mala sort que el rebuig fet pel porter acaba rebotant al jugador local i aquest marqui el segon de la tarda pels asturians, ara si quedaven deu minuts per acabar el partit i s’havia d’anar a per totes, aleshores va ser quan per donar relleus alguns jugadors , Xavi Navarrete va introduir homes com Pau Quintana o Brandon Carrara per tal de crear ocasions i buscar encara més perill a l’àrea local, les ocasions van arribar ja que al min 42 i 47 el Sitges va disposar de dos penals que tampoc es van transformar fent així del penal l’autèntic maldecap del “ matx” pels sitgetans, això si segons després de fallar el darrer penal els sitgetans mitjançant Oriol Borràs van transformar la falta directa derivada de la desena falta personal dels locals, faltaven tres minuts i els sitgetans eren els amos del partit amb un Centro Asturiano tancat a darrere, a dos minuts va ser quan va arribar la jugada polèmica del partit, Pau Quintana s’anava sol a porteria i va rebre una falta per darrere i l’àrbitre va assenyalar falta personal davant de les protestes de la banqueta sitgetana al considerar que clarament era una falta directa, ho van seguir intentant fins al final inclòs en el darrer minut l’entrenador del Sitges va treure a Ribó per un jugador per així intentar aprofitar una ocasió, que va arribar en la darrera jugada quan el pal va evitar el 2-2. Al finalitzar el partit els jugadors del Sitges van anar a protestar la jugada de la falta directa, es va crear una mica de confusió i l’àrbitre va expulsar l’entrenador del Sitges per una suposada empenta que no va existir i en canvi no va sancionar al porter local que va donar un cop de cara al auxiliar del CP Sitges, en fi uns petits incident que no van tenir més importància.

CENTRO ASTURIANO: David Cosme(P), Manuel Coto, Edu Isla, Alejandro Rodriguez i Cesar Guisasola(inicial) Enol Velasco(P), Dani Fresno, Alfonso Marcos(2), Emilio de la Cal i Jorge Gutierrez. Entrenador: Ruben Muñoz

CLUB PATÍ SITGES: Àlex Ribó(P), Marc Baldrís, Pablo Aguarón, Oriol Borràs(1) i Marc Ortells(inicial) Luis Aceituno(P), Brandon Carrara, Pau Quintana, Albert Pajares i Marc Muntané. Entrenador: Xavi Navarrete

Gols: Min 32 Alfonso Marcos 1-0/ Min 41 Alfonso Marcos 2-0/Min 47 Oriol Borràs 2-1.

Àrbitres: Fernandez i Saenz, de la territorial gallega, regulars, van tenir molta imprecisió i falta de criteri arbitral per igual a tots dos equips, van mostrar targeta vermella al entrenador del CP Sitges Xavi Navarrete.